Olen toiminut Sastamalassa oppaana vuodesta 2009. Opastuksiani vuonna 2019 mm.:

  1. Pirunvuoren ja Kivilinnan tarinapolku Pirunvuoren upeissa maisemissa kiehtovia tarinoita pirusta, vuoresta ja luolasta. Kurkistus Kivilinnaan ja herkullisia muistoja Kivilinnan taiteilijasta Emil Danielssonista ja Saga-rouvasta. Tarinapolulla kävelimme kesät, talvet ympäri vuoden sää ja keli huomioiden, lyhtyretkinä illan hämärässä, ohjattuina patikkavaelluksina ja rooliopastuksena Emilin johdolla.
  2. Tervetuloa metsään! Metsäpolulla teemana olivat tarinat metsästä, luonnosta ja terveydestä. Tein ohjattuja patikkaretkiä metsäluontoon sää- ja keliolosuhteet huomioiden.
  3. Mouhijärven kotiseutukierros. Kiertelimme Saikkalanjoen ja monien järvien maisemissa. Pistäydyimme Tervamäessa Kirkkojärven rannalla ja Mierolan ja Selkeen kylämaisemissa. Mätikkö ja Siilijärvi pilkahtelivat ja Uotsolanraitilta jatkoimme Tiisalaan maisemakylään ja Häijään kyläraitille. Tupurlanjärven rantamaisemien kautta jatkoimme Otamukselle.
  4. Wanhat Talot 2019 kierros, oppaana Karkun ja Mouhijärven maisemissa.
  5. Rooliopas Mathilda Gallén, Akseli Gallen-Kallelan äiti, opasti Akselin lapsuudenkodissa sadunhohtoisessa Jaatsissa, esitti pienoisnäytelmän rooliopas Annie Alanderin kanssa Ellivuoressa sekä opasti linja-autossa kotimaisemissaan Karkusta Tyrväälle ja myös Kiikassa.
  6. Tilauksesta rooliopas Alma Josefina opasti Tyrvään Pappilassa.

Teen räätälöityjä opastuksia sinun toiveidesi mukaan:

  • Vaihtoehtoina tarinallinen, maisemallinen, hiljainen tai aktiivinen retki.
  • Aktiiviretki voi olla esimerkiksi taide- tai luontopainotteinen osallistava kokemus, esimerkiksi rastiseikkailu ja ohjattu patikointi.
  • Retket voidaan räätälöidä kaikkina vuodenaikoina sääolosuhteet huomioiden.

Opastusten lisäksi, voit myös tilata katsauksen yrityksenne tai yhdistyksenne historiaan.

Lisää:

Ota yhteyttä!

Kivilinna Pirunvuoren tarinapolun lyhtyretkellä.
bmd

Valokuva Arja Valtonen