Olen toiminut Sastamalassa oppaana vuodesta 2009. Opastuksiani vuonna 2019 mm.:

 1. Pirunvuoren ja Kivilinnan tarinapolku Pirunvuoren upeissa maisemissa kiehtovia tarinoita pirusta, vuoresta ja luolasta. Kurkistus Kivilinnaan ja herkullisia muistoja Kivilinnan taiteilijasta Emil Danielssonista ja Saga-rouvasta. Tarinapolulla kävelemme kesät, talvet ympäri vuoden sää ja keli huomioiden, lyhtyretkenä illan hämärässä, ohjattuna patikkavaelluksena tai vaikka rooliopastuksena Emilin johdolla.
  Näe ja koe elämyksiä patikoimalla Pirunvuorella!
 2. Tervetuloa metsään! Metsäpolulla teemana ovat tarinat metsästä, luonnosta ja terveydestä sekä pirusta ja vuoresta. Teemme ohjattuja patikkaretkiä keväisin, kesäisin ja syksyisin. Talvisin mukautamme retket olosuhteisiin sopiviksi. Ohjaajana auktorisoitu Sastamalan opas.
  Tervetuloa ohjatuille retkille Ellivuoren metsämaisemaan oppaan kanssa!
 3. Mouhijärven kotiseutukierros. Kiertelemme Saikkalanjoen ja monien järvien maisemissa. Pistäydymme Tervamäessa Kirkkojärven rannalla ja Mierolan ja Selkeen kylämaisemissa. Mätikkö ja Siilijärvi pilkahtelevat ja Uotsolanraitilta jatkamme Tiisalaan maisemakylään ja Häijään kyläraitille. Tupurlanjärven rantamaisemien kautta jatkamme Otamukselle. Vierailukohteet sovitaan toiveiden mukaan.
 4. Uutuutena: Häijään raitti, opastettu kierros. Tutustumme Häijään raittiin, kurkistamme historiaan ja kiehtoviin tarinoihin. Tutustumme tämän päivän yrityksiin. Kierroksen vierailukohteet sovitaan toiveiden mukaan.
 5. Rooliopas Mathilda Gallén, Akseli Gallen-Kallelan äiti, tulee johdattamaan Teidät Akselin lapsuuteen Tyrvään seudun maisemiin. Mathildan voi tilata Akselin
  lapsuudenkotiin sadunhohtoiseen Jaatsiin tai  erikseen sovittuun tilaisuuteen.
 6. Tilauksesta rooliopas Alma Josefina tai kohdeopastus Tyrvään Pappilassa. Varaukset hoitaa Tyrvään Pappila.

Teen räätälöityjä opastuksia sinun toiveidesi mukaan:

 • Vaihtoehtoina tarinallinen, maisemallinen, hiljainen tai aktiivinen retki.
 • Aktiiviretki voi olla esimerkiksi taide- tai luontopainotteinen osallistava kokemus, esimerkiksi rastiseikkailu ja ohjattu patikointi.
 • Retket voidaan räätälöidä kaikkina vuodenaikoina sääolosuhteet huomioiden.

Opastusten lisäksi, voit myös tilata katsauksen yrityksenne tai yhdistyksenne historiaan.

Lisää:

Ota yhteyttä!

Kivilinna Pirunvuoren tarinapolun lyhtyretkellä.
bmd

Valokuva Arja Valtonen