Olen toiminut Sastamalassa oppaana vuodesta 2009. Opastuksiani mm.:

  1. Häijään raitin elämää ja tarinoita – opastettu kävelykierros: tarinoita ja historiatietoja iloisesti yhdistettynä tämän päivän tarjontaan. Häijään raitilla on ollut kauppoja ja kauppiaita niin kauan kuin muistetaan. Ja niin on nytkin. Tupurlantien alussa Tulosen rivissä on yrityskeskittymä ja naapurissa Häijään Urheilutarvike. Rieniläntieltä Kyläraitille on lisää erikoisliikkeitä ja museokin. Kauppakujalla ovat Neste Häijää ja Häijään Äijä monine palveluineen ja Säästömarket tien toisella puolen. Kurvosentielle kurvattaessa pääsemme herkuttelemaan Herkkujuustolassa.
  2. Pirunvuoren ja Kivilinnan tarinapolku Pirunvuoren upeissa maisemissa kiehtovia tarinoita pirusta, vuoresta ja luolasta. Kurkistus Kivilinnaan ja herkullisia muistoja Kivilinnan taiteilijasta Emil Danielssonista ja Saga-rouvasta. Tarinapolulla kävelemme kesät, talvet ympäri vuoden sää ja keli huomioiden, lyhtyretkinä illan hämärässä, ohjattuina patikkavaelluksina ja myös rooliopastuksena Emilin johdolla.
  3. Tervetuloa metsään! Metsäpolulla teemana ovat tarinat metsästä, luonnosta ja terveydestä. Teen ohjattuja patikkaretkiä metsäluontoon sää- ja keliolosuhteet huomioiden.
  4. Mouhijärven kotiseutukierros Saikkalanjoen ja monien järvien maisemissa tutustumme seudun historiaan ja nykypäivään sekä kiinnostaviin matkailu- ja yrityskohteisiin.
  5. Wanhat Talot ja Joulutalot kierrokset, oppaana Sastamalassa
  6. Rooliopas Mathilda Gallén, Akseli Gallen-Kallelan äiti, opastaa Akselin lapsuudenkodissa sadunhohtoisessa Jaatsissa Tyrvään Nuupalassa ja on tilauksesta vieraillut mm. Ellivuoressa, Karkussa, Kiikassa, Kiikoisissa ja Vammalan torilla.
  7. Rooliopas Alma Josefina opastaa tilauksesta Tyrvään Pappilassa ja rooliopas Emil Pirunvuorella ja Kivilinnassa.

Teen räätälöityjä opastuksia Sastamalassa sinun toiveidesi mukaan.

  • Retket voidaan räätälöidä kaikkina vuodenaikoina sääolosuhteet huomioiden.

Kysy lisää: Tarinaopas Arja Valtonen  tarinaopas@gmail.com, p. 050 3821840

Kivilinna Pirunvuoren tarinapolun lyhtyretkellä.
bmd

Valokuva Arja Valtonen